Business Hi-Tech

Ultimul iPhone la care a lucrat şi Steve Jobs, lansat pe 12 septembrie

Ultimul iPhone la care a lucrat şi Steve Jobs, lansat pe 12 septembrie

Foto Silviu Matei

Autor: Marius Oncu

01.08.2012, 00:00 488

Apple se pregăteşte să lanseze pe 12 septembrie noua versiune a iPhone, care marchează o schimbare generală de design a smartphone-ului, cel mai bine vândut produs al companiei americane, au declarat două surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Sursele au cerut să nu fie identificate întrucât nu a fost încă făcut un anunţ oficial. Noul iPhone va fi mai subţire şi va avea un ecran mai mare. Smartphone-ul va funcţiona mai bine pe reţelele rapide pe care le dezvoltă unii operatori, precum Verizon Wireless şi AT&T în SUA, consideră analişti printre care Gene Munster de la firma Piper Jaffray Cos. Schimbarea de design va fi prima de la introducerea în 2010 a iPhone 4. Versiunea îmbunătăţită introdusă anul trecut, 4S, arăta la fel ca şi cea precedentă. Aşteptarea pentru lansarea noului iPhone a cauzat o scădere a vânzărilor pentru actualele modele, iar Apple a ratat estimările analiştilor pentru profit şi vânzări în trimestrul al doilea. Vânzările iPhone au adus 46% din veniturile Apple în acest interval.

Compania americană se luptă cu Samsung din Coreea de Sud pentru supremaţie pe piaţa globală de 219,1 miliarde de dolari a smartphone-urilor. În timp ce strategia Apple a fost de a introduce pe piaţă câte un singur model de smartphone în fiecare an, Samsung a devenit lider al pieţei lansând o gamă largă de dispozitive anual, de diferite mărimi şi preţuri. Cofondatorul Apple Steve Jobs a lucrat la noua versiune a iPhone înainte de decesul din octombrie anul trecut, a declarat în mai o persoană familiară situaţiei. Apple este compania cu cea mai ridicată valoare de piaţă din lume, de circa 550 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO