Business Internaţional

China va exporta de patru ori mai mult petrol în 2018. Marii jucători din Asia sunt îngrijoraţi că preţurile vor rămâne mari, dar calitatea va scădea

China va exporta de patru ori mai mult petrol în 2018....

Autor: Alex Ciutacu

17.01.2018, 18:05 192

China va exporta de patru ori mai mult petrol în 2018, plănuind o creştere cu 31%, în comparaţia cu cea de 7% de anul trecut, potrivit Bloomberg.

Acestea sunt considerate a fi veşti proaste pentru procesatorii din restul Asiei, de la Coreea de Sud şi Japonia, până la India, aceştia fiind nevoiţi să se mulţumească cu preţuri mari la petrol şi cu ameninţarea că o cantitate atât de mare va reduce calitatea produsului.

Eforturile guvernului de a exporta petrol se vor extinde anul acesta în încercare de a elibera o cantitate mare pe piaţă, încercând în acelaşi timp să nu afecteze piaţa domestică, transmite un analist în cadrul China National Petroleum Corp (CNPC).

Exporturile de petrol ale Chinei ar putea creşte cu 31%, ajungând anul acesta la 46,8 milioane de tone metrice, potrivit raportului CNPC. Exporturile de diesel ar putea creşte cu 47%, ajungând la 23,8 milioane de tone în 2018.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO