Business Internaţional

Cine face parte din comisia pentru aderarea la euro: premierul , preşedintele Academiei Române, guvernatorul BNR şi vicepremierul pe probleme economice

Cine face parte din comisia pentru aderarea la euro:...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.03.2018, 14:31 128

”În cadrul şedinţei vom discuta despre trecerea la moneda Euro. După cum ştiţi, s-a vorbit despre acest lucru, dar nu am avut niciodată o perioadă stabilită pentru acest moment deosebit de imporant pentru ţara noastră. Consider că aderarea la moneda Euro, adoptarea monedei euro este cel mai important proiect după aderarea României la UE. Printr-o ordonanţă de urgenţă vom înfiinţa Comisia Naţională de Fundamentare a planului naţional de adoptare a monedei euro. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în mecanismul unic de aderare la moneda euro, precum şi acţiunile necesare pentru pregătirea economică, dar şi a societăţii româneşti pentru acest pas important”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a precizat că, pentru a asigura o largă reprezentativitate, comisia va reuni reprezentanţi ai administraţiei guvernamentale, administraţiei publice locale, ai mediului academic, al Preşedinţiei României, a organizaţiilor non-guvernamentale, a confederaţiilor patronale şi sindicale, precum şi a societăţilor asociative.

”Va fi o largă reprezentare, astfel încât să putem să avem o dezbatere corectă, care să ne permită luarea celor mai bune decizii. Această comisie va fi condusă de doi co-preşedinţi, primul ministru şi preşedintele Academiei Române. dar şi doi vicepreşedinţi - guvernatorul BNR şi vicepremierul pe probleme economice”, a mai precizat Dăncilă.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că va fi înfiinţată Comisia Naţională pentru Aprobarea Planului de Fundamentare şi de aderare la Euro până în 2024.

”Doamna prim-ministru ne-a informat că în această săptămână, prin Hotărâre de Guvern, se va înfiinţa Comisia Naţională pentru Aprobarea Planului de Fundamentare şi de aderare la Moneda Euro până în 2024, comisie din care vor fi invitaţi să facă parte reprezentanţi din Academia Română, Preşedinţie, Guvern, părţi interesate din societatea civilă, alte instituţii, structurile asociative ale autorităţilor locale, în aşa fel încât până la 15 noiembrie cel târziu calendarul de implementare şi planul de acţiune şi de măsuri să fie aprobat, în aşa fel încât începând cu 1 ianuarie 2019 să se implementeze aceste măsuri", a declarat Liviu Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO