Business Internaţional

Facebook intră în vizorul Germaniei care vrea clarificări despre protecţia datelor personale ale utilizatorilor

Facebook intră în vizorul Germaniei care vrea...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

21.03.2018, 14:37 65

"Guvernul (...) cere clarificări de la Facebook privind acuzaţiile", a declarat un purtător de cuvânt al executivului de la Berlin, citat de agenţia de ştiri Reuters.

"Dacă este real că datele personale ale 50 de milioane de utilizatori au fost atât de uşor exploatate şi folosite pentru scopuri politice, atunci acest lucru nu este acceptabil", a adăugat oficialul german.

Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale. Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO