Business Internaţional

Fermierii polonezi reiau miscările de protest la graniţa cu Ucraina: Aceştia sunt nemulţumiţi că problemele lor nu au fost ascultate. Donald Tusk, premierul Poloniei: „Voi fi mai eficient în a lucra de partea fermierilor dacă nu este nici o blocadă”

Fermierii polonezi reiau miscările de protest la...

Autor: Valeriu Dănilă

03.01.2024, 17:34 189

Fermierii polonezi vor relua blocarea punctului de trecere a frontierei din Medyka de la graniţa cu Ucraina, a anunţat liderul miscării de protest, scrie Reuters.

„Nu am primit confirmarea că cererile noastre vor fi indeplinite, astfel continuăm protestul”, a explicat acesta, adăugând că va fi permisă trecerea unui singur camion pe oră.

Fermierii îşi suspendaseră anterior protestul pe 24 decembrie, după ce au ajuns la o întelegere verbală cu ministrul agriculturii. Aceştia se opun creşterii taxelor şi vor menţinerea subvenţiilor pentru porumb.

Primierul Poloniei, Donald Tusk, a arătat că va încerca să-i convingă pe fermieri „să nu folosească blocada ca un instrument de a îşi apăra interesele. Vom face tot ce putem pentru a le apăra intersele”.

„Blocada în faţa bombardamentelor şi a acţiunilor intense ale Rusiei nu ne face misiunea mai uşoară. Voi fi mai eficient în a lucra de partea fermierilor dacă nu este nici o blocadă”, a mai explicat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO