Business Hi-Tech

Pariul Microsoft pe serviciile cloud dă roade: compania a obţinut venituri de peste 110 miliarde de dolari în ultímele 12 luni

Pariul Microsoft pe serviciile cloud dă roade: compania...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.07.2018, 00:00 131

Microsoft a anunţat câştiguri anuale de peste 110,4 miliarde dolari pe ultimele 12 luni, fiind prima dată când compania a înregistrat venituri care trec de 100 de miliarde de dolari, relatează Business Insider.

Compania a raportat rezultatele din ultimul trimestru de 1,14 dolari per acţiune, comparativ cu estimările de 1,08 şi venituri de 30,1 miliarde de dolari. În ultimul trimestru, Microsoft a înregistrat o creştere puternică în toate cele trei zone principale de raportare - în special în domeniul cloud computing, unde analiştii de pe Wall Street doreau să vadă o creştere. 

În ansamblu, Microsoft declară că veniturile sale din cloud, care includ software-ul şi serviciile de tip cloud pentru afaceri precum Azure şi Office 365, au crescut cu 53% faţă de anul trecut, aungând la 6,9 miliarde de dolari.

De asemenea, este de remarcat faptul că Microsoft afirmă că rezultatele GAAP reflectă un beneficiu net de 104 milioane de dolari, acesta având legăură cu noua lege fiscală, precum şi o cu taxa în valoare de 306 milioane de dolari pentru restructurare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO