Business Internaţional

Patronul clubului de fotbal PAOK Salonic, unde antrenează Răzvan Lucescu a devenit miliardar: Compania lui de ţigări din Rusia a fost cumpărată de Japan Tobacco cu 1,6 miliarde de dolari

Patronul clubului de fotbal PAOK Salonic, unde...
21.03.2018, 14:13 42689
Ivan Savvidi, patronul clubului de fotbal PAOK Salonic, unde antrenează Răzvan Lucescu, a devenit miliardar după ce şi-a vândut compania de ţigări din Rusia către Japan Tobacco cu suma de 1,6 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.
 
Japonia Tobacco a fost de acord să cumpere compania lui Savvidi, Donskoy Tabak, pentru suma de 90 de miliarde de ruble (1,6 miliarde de dolari)într-un moment în care în Rusia se duce o luptă împotriva fumatului. 
 
În Rusia espe planificată o majorare a impozitelor pentru ţigări şi o interdicţie de vânzare pentru cei care s-au născut după 2015. Tranzacţia, care urma să fie finalizată în al treilea trimestru, l-ar duce la o avere netă de 1,7 miliarde de dolari pentru Ivan Savvidi, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.
 
Donskoy Tabak a fost fondată în 1857 şi este a patra cea mai mare companie de tutun din Rusia cu o cotă de piaţă de 7% şi cu venituri de 278 de milioane de dolari anul trecut, a declarat Japan Tobacco. Mărcile sale includ Donskoy Tabak, Kiss and Play. Savvidi şi-a transferat compania la soţiei sale în 2003 când a fost ales la adunarea legislativă a Federaţiei Ruse, potrivit Tatianei Gordina, purtătoarea sa de cuvânt.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO