Business Internaţional

Rusia îşi echipează portavionului Amiral Kuzneţov cu noi sisteme de rachete

Rusia îşi echipează portavionului Amiral Kuzneţov cu...

Autor: Mihai Draghici

25.04.2018, 20:50 265

Rusia va începe lucrările de modernizare a singurului portavion, nava Amiral Kuzneţov, care va fi dotată cu noi sisteme de rachete antiaeriene, anunţă Forţele Navale ruse.

"Lucrările vor începe în luna mai, iar în anul 2021 portavionul ar urma să redevină operaţional", a declarat Viktor Bursuk, adjunctul comandantului Forţelor Navale ruse.

"Sistemele antiaeriene vor fi îmbunătăţite şi vor fi instalate sisteme de rachete sol-aer Pantsyr. Echipamentele pentru generare de electricitate vor fi înlocuite, la fel şi sistemele pentru controlul zborurilor", a precizat Viktor Bursuk, citat de site-ul agenţiei Tass.

Nava Amiral Kuzneţov, singurul portavion al Rusiei, se află acum la şantierul naval Zviozdocha.

Portavionul cu greutatea de 58.000 de tone şi lungimea de 304,5 metri a intrat în flotă în anul 1990. Nava dezvoltă 200.000 de cai putere şi atinge viteza de 30 de noduri. Portavionul Amiral Kuzneţov poate transporta 24-26 de avioane de vânătoare şi 12 elicoptere, fiind dotat cu sisteme antinavale şi antiaeriene. Nava are echipaj propriu format din 1.300 de membri şi echipaj aeronautic de 660 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO