Business Internaţional

Ucraina a testat rachetele antitanc Javelin achiziţionate recent din Statele Unite

Ucraina a testat rachetele antitanc Javelin...

Autor: Marian Avram, Mediafax

23.05.2018, 02:07 310

”În sfârşit, această zi a venit. Capabilităţile militare ale Ucrainei au crescut semnificativ”, a scris Poroşenko pe Twitter.

Preşedintele Ucrainei a precizat că rachetele Javelin vor fi folosite doar în scopuri defensive, dacă poziţiile Armatei ucrainene vor fi atacate. Poroşenko a adăugat că rachetele Javelin vor permite contracararea agresiunilor Rusiei din estul Ucrainei.

În luna martie, Ucraina a achiziţionat din SUA 210 rachete antitanc şi 37 de lansatoare de rachete, cu scopul de a-şi consolida capacităţile de apărare în faţa separatiştilor din estul Ucrainei.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO