Business Internaţional

Un cerşetor a avut de ales în vară între 100 de dolari şi lecţii de programare. După 5 luni şi-a lansat propria aplicaţie pentru smartphone-uri

Un cerşetor a avut de ales în vară între 100 de...

Autor: Cătălina Butan,

11.12.2013, 12:34 24708

Un cerşetor american a dezvoltat o aplicaţie pentru platforme mobile care îşi propune să protejeze mediul înconjurător, după ce a învăţat în doar 16 săptămâni un limbaj de programare, scrie Business Insider.

Povestea lui Leo Grand în rolul de programator a început la mijlocul lunii august din acest an, când un tânăr inginer IT, Patrick McConlogue, i-a făcut o ofertă mai puţin obişnuită, fie să primească 100 de dolari, fie să înveţe să scrie coduri. Grand, care era cerşetor din 2011, după ce şi-a pierdut job-ul din cadrul gigantului de asigurări MetLife, nu a ezitat nicio clipă: voia să înveţe să programeze.

Cei doi s-au întâlnit câte o oră în fiecare zi de weekend în locul unde Leo dormea, pe stradă. McConlongue l-a învăţat pe Grand cum să scrie coduri folosind trei cărţi de pe Amazon şi un laptop vechi.

Astăzi, după doar cinci luni, Grand şi-a lansat propria aplicaţie mobilă, “Trees for Cars”, care îşi propune să protejeze mediul înconjurător, ajutându-i pe utilizatori să călătorească împreună chiar dacă nu se cunosc (carpool).

Cum funcţionează Trees for Cars: Ca şofer, trebuie să selectezi destinaţia, iar aplicaţia îţi va sugera persoanele care vor să ajungă în locurile respective. Apoi, fiecare călător va fi conectat cu şoferul doar dacă ei acceptă reciproc invitaţiile. Aplicaţia monitorizează cu cât s-a redus emisia de dioxid de carbon de către pasagerii care au călătorit împreună.

Trees for Cars este disponibilă atât pe platforma iOS, în Apple Store, cât şi pe Android, în Play Store, la un preţ de 0.99 dolari.

Grand a dezvoltat singur aplicaţia pe străzile din Manhattan, după ce a primit lecţii de programare timp de 16 săptămâni. Aplicaţia încurajează protejarea mediului, printr-o reducere şi monitorizare a emisiilor de dioxid de carbon ale maşinilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO