Business Internaţional

Veşti bune de pe Wall Street: Indicii S&P 500 şi Nasdaq Composite ating noi maxime istorice. Aceştia au crescut cu 0,7%, respectiv 0,8% după publicarea datelor privind inflaţia

Veşti bune de pe Wall Street: Indicii S&P 500 şi Nasdaq...

Autor: Valeriu Dănilă

15.05.2024, 18:09 111

Indicii S&P 500 şi Nasdaq Composite ating noi maxime istorice miercuri după ce datele privind în inflaţia au fost mai bune decât aşteptările analiştilor, scrie CNBC.

Astfel, S&P 500 a crescut cu 0,7% în timp ce Nasdaq Composite cu 0,8%. În acest timp Dow Jones Industrial Average a înregistrat un avans de 198 de puncte, 0,5%, fiind aproape de nou maxim istoric.

Inflaţia a crescut cu 0,3% în aprilie, sub aşteptările pieţei, care prognoza o majorare a preţurilor cu 0,4%. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut inflaţia în SUA a fost de 3,4% în aprilie.

În acest timp vânzările din retail au stagnat, econimiştii prefigurând o creştere cu 0,4%.

Aceste date au crescut entuziasmul privind o potenţială reeducere a dobânzilor în viitorul apropiat. Piaţa anticipează acum că există o şansă de 51,7% ca Rezerva Federală să reducă dobânda în septembrie, faţă de 44,9% ieri.

„Companiile mari precum Nvidia o să beneficieze de reducerea dobânzilor”, a declarat Brian Nick, senior investment strategist la Macro Institute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24