Companii

Administratorul judiciar cere intrarea în faliment a distribuitorului de medicamente Polisano Sibiu

Administratorul judiciar cere intrarea în faliment a...

Autor: Georgiana Mihalache

06.12.2016, 12:25 711

BDO Business Reconstructing, administratorul judiciar al diviziei de distribuţie Polisano convoacă adunarea creditorilor distribuitorului pentru a deschide procedura de faliment a firmei, la doar două luni după ce Polisano, a cincea companie din piaţă, a anunţat intrarea în insolvenţă. Adunarea creditorilor este stabilită pentru data de 16 decembrie, se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

BDO Business Reconstructing a fost desemnat administrator judiciar al Polisano distribuţie, compania intrată în insolvenţă, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 527 de milioane de lei, în scădere cu 60% faţă de anul precedent. Numărul de salariaţi al firmei a scăzut cu circa 200 de persoane, ajungând la 601 angajaţi anul trecut. Deşi datoriile companiei au scăzut cu aproape 50% în 2015 faţă de anul anterior, Polisano nu a putut evita insolvenţa, înregistrând şi anul trecut datorii de peste 340 de milioane de lei.

Din grupul Poli­sano mai fac parte un spital privat în Sibiu, o reţea de clinici, dar şi o fabrică de medi­camente, una dintre puţinele investiţii de la zero în această industrie în ultimii ani.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO