Companii

Alessio Menegazzo, PPC România: Digitalizarea merge mână în mână cu electrificarea. Trebuie să accelerăm investiţiile în reţele

Alessio Menegazzo, PPC România: Digitalizarea merge...

Autor: Roxana Petrescu

26.03.2024, 00:06 159

Reţele Electrice Muntenia, companie a grupului PPC România, fosta Enel România, a investit 70 de milioane de lei pentru modernizarea Staţiei Electrice Nord, cea mai mare staţie din sistemul de distribuţie naţional, la care sunt racordaţi 73.000 de consumatori din centrul Bucureştiului, printre care se numără clădirea guvernului şi Spitalul Floreasca Investiţii de modernizare sunt în desfăşurare la toate staţiile PPC din ţară, din Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea, intenţia fiind şi de a mări capacitatea acestora în vederea preluării mai multor prosumatori.

„Nu va exista tranziţie energetică fără transport şi distribuţie a ener­giei“, a declarat Sebastian Burduja, ministrul energiei, prezent la evenimentul oragnizat de PPC România după finalizarea lucrărilor de modernizare de la Staţia Electrică Nord, din centrul Bucureştiului, cea mai mare din sistemul naţional de distribuţie a energiei.

Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 70 mil. lei, din fonduri proprii ale companiei. Proiectul de modernizare a fost complex, întrucât consolidarea integrală a clădirii şi înlocuirea tuturor echipamentelor electroenergetice s-au desfăşurat în etape, cu multe provizorate, toate acestea pentru a reuşi modernizarea fără întreruperea alimentării cu energie electrică a clienţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO