Companii

Ambient Sibiu se clatină după minus 20% la vânzări şi pierderi

Ioan Ciolan controlează 70% din titlurile Ambient

Ioan Ciolan controlează 70% din titlurile Ambient

Autor: Ioan Dornescu

27.08.2015, 00:07 3483

Distribuitorul de materiale de construcţii şi bricolaj Ambient Sibiu, una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din acest sector, construită de Ioan Ciolan, a înregistrat anul trecut un declin de 20% al vânzărilor, care au coborât sub 500 mil. lei.

Compania a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 32 mil. lei, de la un profit de 37 mil. lei în anul anterior, potrivit datelor raportate la Finanţe.

Businessul Ambient, fondat de Ciolan la începutul anilor ’90, a trecut printr-un amplu proces de restructurare în ultimii ani, care a implicat diverse mă­suri pentru reducerea gradului de îndatorare. Anul trecut, Ciolan şi-a diminuat participaţia deţinută în cadrul Ambient la 70%, după ce a cedat un pachet de acţiuni unui fond de investiţii controlat de BCR, în schimbul stingerii unei creanţe de circa 4,5 mil. euro.

Reţeaua Ambient, concentrată pre­ponderent în zona Transilvaniei, nu­mă­ră 12 unităţi în prezent.

După ani de supremaţie a jucătorilor străini, piaţa locală de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii este dominată în prezent de alte două businessuri antreprenoriale locale – Dede­man Bacău şi Arabesque Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO