Companii

Cătălin Mahu, La Mama: Noi am crescut doar datorită nouă, creşterea economică nu se simte

Cătălin Mahu, La Mama: Noi am crescut doar datorită...

Autor: Cristina Roşca

23.02.2017, 00:07 1087

Cătălin Mahu, proprietarul lan­ţului de restaurante La Mama, afirmă că businessul companiei sale a crescut anul trecut like-for-like (fără a se lua în calcul expansiunea) cu 5-10%. El adaugă însă că avansul a fost susţinut doar de măsurile interne luate de companie şi nu de factorii externi, macroeconomici.

„Eu nu simt creşterea economică la mine în restaurante. Anul trecut am avut o creştere a cifrei de afaceri like for like de 5-10%, însă aceasta s-a datorat strict nouă, nu măsurilor de relaxare fiscală sau majorărilor salariale.“

Mahu este de părere că redu­ce­rea TVA a lăsat bani în plus în buzu­nare­le românilor, însă aceştia nu au chel­tuit banii în restaurante, ci mai de­grabă în supermarketuri sau în alte ti­puri de magazine.

Grupul de restaurante La Mama are în plan pentru acest an deschi­de­rea a cel puţin unui restaurant în Ca­pi­tală. În prezent reţeaua numără opt uni­tăţi, dintre care două pe litoral şi res­tul în Bucureşti, după ce  a închis la ju­mă­tatea lui 2016 două unităţi. Închi­derile au avut loc după ce con­trac­tele de chirie încheiate pe o pe­rioa­dă de zece ani fiecare au expirat iar părţile nu au mai ajuns la o înţelegere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO