„La jumătatea anului trecut am închis după zece ani restaurantul deschis în galeria comercială a Carrefour Feeria din Băneasa. Tot în aceeaşi perioadă am închis şi unitatea din zona Piaţa Alba Iulia după ce contractul de chirie a expirat şi nu am mai ajuns la o nouă înţelegere cu proprietarul. Niciuna dintre închiderile noastre de până acum nu a fost pe motive financiare, pentru că restaurantele au fost profitabile“, afirmă Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama, unul dintre cele mai vechi şi mai puternice din piaţă.
Antreprenorul spune însă că are în plan să continue expansiunea reţelei în Capitală cu cel puţin un restaurant în acest an. El nu oferă detalii privind zona în care s-ar putea extinde reţeaua La Mama. Afirmă însă că investiţia într-o unitate de circa 250-300 mp variază între 100.000 şi 200.000 de euro. „Vom merge cu chirie, aşa cum am făcut-o în majoritatea cazurilor.“
Mahu afirmă că s-a gândit să cumpere un competitor, pentru că ar fi mai rapid procesul de expansiune, însă nu a găsit o ţintă. În piaţă există însă mai multe informaţii potrivit cărora mai multe afaceri antreprenoriale din domeniu sunt la vânzare.