Companii

Compania de transport şi logistică TTS a răscumpărat 10% din acţiuni de la IFC

Compania de transport şi logistică TTS a răscumpărat...

Autor: Mirabela Tiron

24.04.2018, 00:07 1068

Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a răscumpărat 10% din acţiunile de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale.

„În martie, TTS a încheiat cu succes cea de-a treia operaţiune încheiată cu IFC. În această operaţiune IFC a fost acţionar cu 10% în TTS. Conform contractului, TTS a răscumpărat 6% anul trecut şi în martie anul acesta 4%“, a declarat pentru Ziarul Financiar Petru Ştefănuţ, directorul general al companiei TTS, firma fanion a grupului cu acelaşi nume. El precizează că valoarea TTS în 2012, la intrarea IFC în acţionariat, era de 120 de milioane de euro şi astăzi este între 150 şi 160 de milioane de euro, folosind aceeaşi formulă de calcul matematic.

În 2012, Mircea Mihăilescu, un discret om de afaceri, atrăgea International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, în firma Transport Trade Services (TTS), printr-o investiţie de 12 mil. euro de tip private equity.

 Investiţia realizată atunci de IFC prin majorarea cu 10% a capitalului TTS scotea la iveală valoarea uneia dintre cele mai mari companii din transportul de marfă.

Compania se pregăteste de listare. În noiembrie anul trecut, compania TTS a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti.

Grupul TTS, cu afaceri consolidate de 100 de milioane de euro anul trecut, este unul dintre cei mai mari operatori de transport din România de pe segmentul de transport integrat naval, fluvial şi feroviar. Grupul acţionează ?n zona transportului naval prin intermediul flotei fluviale deţinute de compania Navrom şi pe segmentul de transport feroviar prin firma Transfer International Spedition (TIS). Din grupul TTS fac parte opt companii de transport naval şi operare portuară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO