Companii

Cotnari aşteaptă afaceri de 28 mil. €

Cotnari aşteaptă afaceri de 28 mil. €

Autor: Ioana David

25.11.2013, 00:05 407
ProducÂtorul de vin Cotnari din Iaşi, deţinut de antreprenori locali, aşteaptă în acest an o cifră de afaceri de aproximativ 28 mil. euro, în creştere cu 10% com­pa­rativ cu 2012, compania anunţând o producţie record în 2013 pe cele 1.350 de hectare pe care le deţine.
 
„2013 este cel mai bun an de până acum din punctul de ve­dere al vânzărilor şi producţiei“, a spus Cătălin Grecu, directorul de marketing al companiei.
 
Principalii acţionari ai Cotnari sunt cinci persoane care fac parte din directorat şi care potrivit informaţiilor fur­ni­za­te au un procent de 65% din acţiuni. Dintre aceştia, Con­stantin Deleanu, preşedintele directoratului Cotnari, are un pachet de aproximativ 30% din titluri.
 
Acţionarii Cotnari au decis să dezvolte un proiect dis­tinct, Casa de Vinuri Cotnari, care a ajuns la 350 de hec­tare şi produce vinuri situate pe segmentul superior de preţ.
 
„Noi, acţionarii Cotnari, le-am promis copiilor că atunci când vor fi mari şi dacă vor învăţa bine le vom face o nouă casă de vinuri“, a spus Deleanu despre ideea de la care a plecat acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO