Companii

Covrigăriile Luca şi-au dublat businessul în patru ani ajungând la 75 mil. lei. Plus 50% doar în 2017

Covrigăriile Luca şi-au dublat businessul în patru ani...

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.08.2018, 00:08 1341
Tinervis Group, compania care operează lanţul de simigerii Luca, business deţinut de antreprenorii români George Adragăi şi Cosmin Postole, a avut în 2017 afaceri nete de aproape 75 mil. lei (16 mil. euro), cu 50% mai mari faţă de 2016. Comparativ cu 2013 businessul s-a dublat. Tinervis Group a deschis prima covrigărie acum opt ani, în 2010, conform informaţiilor existente. Astăzi, compania operează o reţea de peste 40 de covrigării deschise în zona de sud şi est a României, din care 12 sunt doar în Bucureşti.

Cei doi antreprenori au lansat businessul în 2010, la scurtă vreme după venirea crizei financiare care i-a determinat pe mulţi români să îşi raţionalizeze bugetele. Astfel, printre primele cheltuieli tăiate de pe listă au fost cele considerate „de răsfăţ“ precum ieşitul la restaurant.

În ultimul deceniu covrigăriile au devenit destinaţia zilnică pentru mic-dejun pentru tot mai mulţi români, motiv pentru care şi numărul acestor unităţi a crescut puternic. 

Chiar şi astăzi, când economia „duduie“, covrigăriile nu duc lipsă de clienţi care cumpără fie o merdenea cu brânză sau un croissant.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO