Energie

Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care un fond de investiţii din Cehia a cumpărat traderul Forte Gaz deţinut de acţionari români

Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care un...

Autor: Cristina Bellu

19.09.2017, 13:20 354

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acel­aşi domeniu şi care are acţionariat românesc.

“Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, şi a constatat că activităţile companiilor nu se suprapun în România. Ca urmare, operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei.”, specifică un document al Consiliului Concurenţei.

Premier Energy a fost înfiinţată în 2007, sub numele Petrom Distribuţie Gaze SRL, la acea dată fiind controlată de OMV Petrom SA. În 2013, controlul a fost preluat de compania Ligatne Limited, înregistrată în Cipru, printr-un acord de cesiune a părţilor sociale. Grupul de societăţi căruia îi aparţine Premier Energy - Gaz Sud Group - este activ pe pieţele furnizării şi distribuţiei de gaze naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO