Energie

Oţelu Roşu nu convinge, din nou, pe nimeni. Încercarea de vânzare de săptămîna trecută, eşuată

Oţelu Roşu nu convinge, din nou, pe nimeni. Încercarea...

Autor: Carol Dan

23.12.2015, 15:58 497

Tenativa de vânzare a producătorului de oţel lichid Oţelu Roşu din judeţul Caraş-Severin, la preţul de 25 mil. euro, s-a soldat, din nou, cu un insucces, la licitaţia de săptămâna trecută nefiind niciun investitor interesat să preia fosta companie a ruşilor de la Mechel.

O nouă licitaţie va fi organizată în 12 ianuarie 2016. Compania se află în reorganizare judiciară, fiind administrată de firma specializată în insolvenţe RVA Insolvency, care a încercat să vîndă combinatul şi în lunile octombrie, pentru 25,1 mil. euro, şi iulie, la 41,8 mil. euro.

Oţelu Roşu a fost în portofoliul ruşilor de la Mechel, grup deţinut de omul de afaceri Igor Ziuzin, din 2002 până în 2013, când a fost vândut, împreună cu toate activele Mechel din România, pentru 230 de lei.

Noul proprietar, Invest Nikarom, controlat tot de acţionari ruşi, a deschis procedura insol­venţei pentru toate com­paniile cumpărate. Mechel a mai avut în România şi combinatele Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău şi Lami­norul Brăila. Aceste companii aveau 7.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO