Energie

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu: Urmărim constant evoluţia pieţei de carburanţi; dacă se va impune, vom interveni

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

19.09.2017, 16:44 182

”Urmărim constant evoluţia pieţei de carburanţi. Cam o lună durează şi apoi vedem dacă se impune să intervenim sau nu. Am intensificat în această perioadă controalele. Strângem preţurile la toate companiile pe care le-au practicat înainte de creşterea accizei şi pe care le practică acum, după creşterea accizei”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

El a mai spus că o analiză similară a fost realizată şi când s-a redus TVA.

”Acelaşi lucru îl facem în momentul de faţă la carburanţi. Dacă vom avea semnale că s-a profitat de ocazie pentru a avea creşteri excesive, nejustificate de preţ, atunci o să intervenim. Momentan strângem date(...) Vream să creăm şi o platformă prin care să poată consumatorii să identifice benzinăriile cu cele mai mici preţuri din proximitatea lor. În felul ăsta să intensificăm concurenţa între lanţurile de benzinării”, a mai spus preşedintele Consiliului Concurenţei.

În şedinţa din 30 august, Guvernul a aprobat Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal şi majorarea accizelor pentru benzină şi motorină gradual, în două etape: cu 0,16 lei/litru, începând cu 15 septembrie 2017, şi cu încă 0,16 lei/litru, începând cu 1 octombrie 2017, niveluri valabile până în anul 2022, inclusiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO