Companii

Familia Moraru aşteaptă afaceri mai mari cu 20% pentru Perla Covasnei şi Azuga Waters

Violeta Moraru

Violeta Moraru

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.08.2013, 18:03 909
Cifra de afaceri consolidată a companiilor Perla Covasnei (PELA) şi Azuga Waters, deţinute de antreprenorii locali Violeta şi Valerii Moraru, ar putea creşte în acest an cu 20%, după ce în primul semestru a urcat cu 15%, conform estimărilor lui Cătălin Ardeleanu, directorul financiar al Azuga Waters.
 
„Vara a debutat cu o lună iunie ploioasă şi mai răcoroasă, care a afectat nu doar producătorii de apă, ci şi piaţa de bere. Situaţia s-a redresat în luna iulie, când am început să înregistrăm comenzi în linie cu aşteptările noastre“, a declarat Ardeleanu.
 
Anul trecut cifra de afaceri cumulată a celor două com­panii a fost de 73 mil. lei (16,4 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, însă compania nu a putut oferi o situaţie consolidată pentru cele două entităţi. Pentru anul acesta, pe lângă creşterea cifrei de afaceri, compania intenţionează să aibă o prezenţă mai agre­sivă la raft în reţelele mari, să mărească portofoliul de clienţi, dar şi să reducă pierderile acumulate în anii anteriori, prin eficientizarea activităţii.
 
Pierderea cumulată a celor două companii a fost anul trecut de 3,2 mil. lei (730.000 euro), conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Arde­leanu explică faptul că eficien­tizarea activităţii se face prin faptul că cele două firme au mai multe comenzi, ceea ce conduce la acoperirea mult mai bună a cos­turilor fixe. Totodată, el spune că un beneficiu rezultă şi din faptul că pot negocia dis­count-uri mai mari pentru can­tităţi mai mari cu furnizorii de materii prime şi servicii.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO