Companii

FP cere bonusuri pentru administratorii Nuclearelectrica, în funcţie de performanţa acţiunilor

FP cere bonusuri pentru administratorii Nuclearelectrica,...

Autor: Ioana Tudor

14.07.2014, 00:06 685

Fondul Proprietatea (FP) propune acţio­narilor Nuclearelectrica (SNN) acor­darea unei remuneraţii supli­men­tare membrilor consiliului de adminis­tra­ţie al companiei, sumă care să va­rieze în funcţie de performaţa acţiunilor societăţii.

Acţiunile Nuclearelectrica au scă­zut cu 27% în acest an, iar de la listare, în noiembrie 2013, acţiunile s-au corectat cu aproape 30%.

Propunerea fondului a fost inclusă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţio­narilor (AGA) a Nuclear­elec­trica, programată pentru data de 31 iulie, potrivit unei informări publicate pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Nuclearelectrica a fost listată pe bursă în luna noiembrie 2013 în urma unei oferte publice iniţiale prin care compania a vândut 10% din acţiunile proprii pentru circa 63 mil. euro. Ac­ţiu­nile operatorului centralei nucleare de la Cernavodă, singura de acest fel din Ro­mânia, au scăzut cu circa 27% de la înce­putul anului, la 8,19 lei/uni­tate. În ulti­mele două săptămâni de tran­zac­ţio­nare, titlurile Nuclear­elec­trica au avut însă un avans de 1,5%. Com­pania are o capitalizare bursieră de 2,3 mld. lei.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Fondul Proprietatea deţine 9,73% (peste 27,4 milioane de acţiuni) din capi­talul social al companiei. Acţio­narul majoritar al Nuclearelectrica este statul român, prin Ministerul Eco­nomiei, cu o participaţie de 81,2%.

Din consiliul de administraţie al Nuclearelectrica fac parte Alexandru Săndulescu (preşedinte), fost director general în cadrul direcţiei pentru energie din Ministerul Economiei. Săn­dulescu a fost, de asemenea, membru în structurile de conducere neexecutivă a mai multor companii din sectorul energetic, precum Electrica şi Trans­elec­trica, şi membru în consiliile de lis­tare ale Transgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Petrom.

Din consiliul de administraţie al Nuclearelectrica fac parte şi Alexandru Alexe (vicepreşedinte), şef adjunct în Oficiul Participaţiilor Statului şi Pri­va­tizării în Industrie (OPSPI), Daniela Lulache, care ocupă şi funcţia de direc­tor general al companiei, Ionel Bucur (director CNE Cernavodă), Sebastian Tcaciuc, Carmen Radu (director eco­no­mic la Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF) şi Dan Popescu, secre­tar general la Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive din Minis­terul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO