Companii

Grupul farmaceutic Dr. Max anunţă rezultatele pe piaţa locală: 8,7 mld. lei consolidat din distribuţia de medicamente şi cele peste 950 de farmacii

Grupul farmaceutic Dr. Max anunţă rezultatele pe piaţa...

Autor: Georgiana Mihalache

15.04.2024, 11:48 203

Grupul Dr. Max s-a extins puternic pe piaţa locală şi anunţă că în prezent numără peste 950 de farmacii la nivel naţional, după ce la finalul lui 2022 avea 769 de unităţi, din datele companiei. Astfel, în circa un an, reţeaua s-a extins cu pese 180 de unităţi, din calculul ZF.

Şi datele financiare ale grupului consolidat – distribuitorul de medicamente Mediplus şi reţeaua de farmacii, au avut o evoluţie ascendentă, de 31% în 2023 faţă de anul anterior, până la 8,7 mld. lei.

Pe piaţa locală, afacerile consolidate ale Dr. Max Group au crescut peste ritmul înregistrat la nivel european. Astfel, grupul mai este prezent cu farmacii, pe lângă România, şi în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia şi Italia. În total, circa 3.000 de unităţi are Dr. Max Group în cele şase ţări menţionate, dintre care aproape o treime doar în România.

„Strategia de creştere a Dr. Max evidenţiază o expansiune semnificativă pe piaţa europeană şi din România, prin măsuri de extindere operaţională şi inovaţii în lanţul de aprovizionare”, anunţă grupul într-un comunicat de presă.

Dr. Max a intrat pe piaţa din România în anul 2017, în urma preluării farmaciilor Arta, iar în anul 2018 a achiziţionat grupul A&D Pharma. În anul 2020 a fost lansat brandul Dr. Max, care a înlocuit rând pe rând brandurile Punkt şi Sensiblu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO