Companii

Iren Arsene, Editura Curtea Veche: „Tendinţa pe piaţa de carte este de scădere a numărului de exemplare vândute. Vedem un an greu!“. Editura Curtea Veche tipăreşte circa 250 de titluri şi are în portofoliu cărţi ale cunoscuţilor autori Dale Carnegie, Robert Kiyosaki, Daniel Goleman

Iren Arsene, directorul general al editurii Curtea Veche

Iren Arsene, directorul general al editurii Curtea Veche

Autor: Mirabela Tiron

13.05.2024, 18:00 115

Iren Arsene, directorul general al editu­rii Curtea Veche, cu afaceri de 4 mil. euro anul trecut, spune că tendinţa este de scădere pe piaţa de carte pe numărul de exemplare şi că anul a început greu, cu mai puţine exemplare de cărţi vândute.

„Vedem un an greu, tendinţa este de scă­dere pe piaţa de carte, a numărului de exem­plare vândute, deşi valoric este mai bine pe fondul inflaţiei. Însă un fenomen pe care l-am remarcat este cererea redusă inclusiv pentru cărţile care intră la promoţie“, a declarat pentru ZF Iren Arsene, directorul general al editurii Curtea Veche. Ea a pus bazele editurii în anul 1998, compania fiind unul din principalii jucători de pe piaţa de carte din România. Compania îşi asigură vânzările în librării iar online doar 25% din vânzări pe platformele specializate, inclusiv propriul site.

Editura Curtea Veche tipăreşte circa 250 de titluri, şi are în portofoliu cărţi ale cunoscu­ţilor autori Dale Carnegie, Robert Kiyosaki, Daniel Goleman, Allan şi Barbara Pease, Edward de Bono, ale căror titluri au fost vân­dute în mili­oane de exemplare în întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO