Constructii & Imobiliare

O companie de servicii din Timişoara a contractat birouri pentru 200 de angajaţi în proiectul ISHO dezvoltat de Ovidiu Şandor

O companie de servicii din Timişoara a contractat...

Autor: Bogdan Alecu

18.09.2017, 11:31 1740

Americanii de la Survey Sampling International (SSI) au semnat cu Ovidiu Şandor pentru a închiria spaţii de birouri în prima fază a proiectului ISHO dezvoltat în Timişoara. SSI are în prezent 200 de angajaţi şi cel mai probabil va contracta aproximativ 2.000 mp. De asemenea, tot în prima fază ISHO a mai semnat tot cu o firmă de servicii.

Ovidiu Şandor a demarat în a doua parte a anului trecut un proiect mixt în Timişoara, cu birouri şi apartamente, o investiţie totală de 130 de milioane de euro. Proiectul ISHO va fi dezvoltat etapizat, prima fază, de birouri, urmând să fie finalizată anul viitor.

Timişoara a ajuns practic să aibă un şomaj negativ, cererea de angajaţi fiind mai mare decât numărul de şomeri. Chiar şi aşa sunt în continuare firme care îşi anunţă intenţia de a deschide centre în zonă, concurenţa de pe piaţa muncii fiind extrem de dură. „Universităţile au în fiecare an o generaţie de absolvenţi care intră în piaţă şi în plus oraşele mari atrag oameni şi din alte localităţi.“

În total, proiectul de birouri ISHO Offices va fi împărţit în trei faze, prima în primul trimestru din 2018, cu un total de 16.000 mp, a doua în T1 2019 cu alţi 17.000 mp şi a treia în T1 2020 cu alţi 17.000 mp de spaţiu închiriabil de birouri. în total se va ajunge la 50.000 mp de birouri, iar spaţiul per etaj va ajunge la 7.000 mp odată ce vor fi construite toate cele trei etape, spaţiu pentru mai bine de 700 de angajaţi.

În ceea ce priveşte apartamentele, acestea vor avea preţuri ce pornesc de la 50.000 euro, unele din ele fiind gândite pentru tinerii care vor o locuinţă în oraş, iar altele pentru o clientelă „mai aşezată“, care poate opta pentru apartamente mai scumpe pe malul Begăi.

În medie, în Timişoara preţurile la apartamente pornesc de la 1200-1300 euro/mp suprafaţa utilă şi cresc în funcţie de locaţie şi dotări.

Spre deosebire de zona de vest a ţării, unde şomajul a ajuns la niveluri infime, alte zone nu au reuşit să atragă investiţii din partea companiilor, inclusiv zona imobiliară fiind puţin dezvoltată. în opinia lui Ovidiu şandor, problema acestor oraşe nu este lipsa forţei de muncă, ci a unui întreg ecosistem de care au nevoie investitorii, inclusiv infrastructură, universităţi, furnizori de bunuri şi servicii , mediul de business coerent.

Anul acesta, în cursa pentru Timişoara, trei antreprenori locali se întrec pentru a livra noi proiecte moderne de birouri: Virgil Tornoreanu, care deţine compania imobiliară Werk Property Group şi mizează pe VOX Technology Park, Ovidiu şandor şi Iulian Dascălu, care va livra prima clădire din ansamblul OpenVille.

Piaţa imobiliară din Timişoara a traversat o perioadă de acalmie anii trecuţi, perioadă pe care a depăşit-o, iar în prezent există o cerere substanţială de birouri de calitate, atât din partea companiilor deja prezente, care vor extindere sau upgrade, cât şi din partea firmelor noi, care vor să deschidă reprezentanţe locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO