Companii

Octavian Radu, proprietarul lanţului Diverta a cumpărat două companii private de curierat în încercarea de a ajunge „a doua Poştă din România”

Octavian Radu, proprietarul lanţului Diverta a cumpărat...

Autor: Cristian Hostiuc

06.10.2016, 14:20 12083

Antreprenorul român Octavian Radu, proprietarul lanţului Diverta a achiziţionat două companii private de curierat, Post Master şi Total Post pentru „câteva milioane de euro” în încercarea de a consolida piaţa.

„Intenţia noastră este de a ajunge a doua Poştă din România” a menţionat el.

Post Master a fost deţinută de poşta austriacă, iar Total Post era controlată de un antreprenor român.

„Ambele companii pierd acum bani. Noi credem că prin unirea lor vom putea creşte frecvenţa livrărilor de scrisori. Oricum, suntem siguri că vom putea duce noua companie pe profit anul viitor.”

Post Master şi Total Post au afaceri cumulate de 15 mil. euro. şi livrează împreuna aproximativ 100 mil. de scrisori pe an. Spre comparaţie, Poşta Română, companie controlată de Stat livrează peste 300 de mil. de scrisori.

Octavian Radu spune că următorul pas va fi de a intra pe piaţa livrărilor de colete mici, un business care are creşteri spectaculoase an de an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO