Companii

Primăria sectorului 6 face un parc între Plaza şi AFI Cotroceni, zonă înţesată de şantiere de locuinţe. Preţurile locuinţelor situate lângă parc pot creşte cu 10-20%

Primăria sectorului 6 face un parc între Plaza şi AFI...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.08.2018, 16:02 3659
Dezvoltatorii imobiliari care construiesc ansambluri de locuinţe în sectorul 6, în apropierea mallului Plaza România, ar putea beneficia de un parc de 16.000 de metri pătraţi amplasat pe un teren între centrele comerciale Plaza şi AFI Cotroceni. Parcul este o investiţie făcută de Primăria sectorului 6 şi ar putea ridica preţurile apartamentelor din preajmă, care vor fi astfel, brusc, poziţionate lângă un spaţiu verde.

„Observăm că locuinţele construite lângă un parc sau în imediata apropiere a unei zone verzi se vând mai rapid şi la un preţ mai ridicat. E posibil, dacă urmărim preţurile, să observăm o diferenţă de preţuri de 10-20%“, spune Bogdan Voica, CEO al firmei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România.

Investiţia primăriei vine în condiţiile în care, în zona în care va fi parcul, se află în curs de construcţie sau au fost recent finalizate mai multe proiecte rezidenţiale. Doar Pedro Company - o firmă de dezvoltare imobiliară controlată de Petre Niculae - avea, la începutul acestui an, peste 2.200 de locuinţe în construcţie în zonă, pe o suprafaţă de mai puţin de un kilometru pătrat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO