Companii

Primul semnal că metroul din Drumul Taberei are probleme: aproape jumătate din muncitorii care lucrează pe şantier, pe listele de concediere

Primul semnal că metroul din Drumul Taberei are...

Autor: Andreea Neferu

27.02.2013, 13:46 3373

Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii, spune că semnalele venite în ultima perioadă din partea constructorilor care lucrează la magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Universitate sunt că vor pune listele de concedieri circa 40-45% din personalul care lucra pe acest şantier.

“Acţiunile sunt în curs, se vor vedea săptămânile viitoare”, a declarat Plosceanu în cadrul unei conferinţe de presă organizată de ARACO.

Concedierile vin pe fondul reducerii drastice a bugetului destinat acestei magistrale de metrou, care va primi anul acesta doar 95 de milioane de lei (21,5 milioane de euro), adică de 5 ori mai puţin decât estimase guvernul în urmă cu jumătate de an, la rectificarea bugetului pe 2012.. “Aceşti bani ajung doar pentru plata a jumătate din datoriile faţă de constructori pe 2012”, a mai spus Plosceanu.

Contractul pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei(Râul Doamnei)-Eroilor, inclus în noua magistrală M5 Drumul Taberei-Universitate-Pantelimon, a fost câştigat pentru 215 milioane de euro de consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC Construccion (Spania), Delta ACM 93 (România) şi AB Construct (România). Tronsonul Râul Doamnei - Eroilor are o lungime de 6,22 kilometri şi va cuprinde nouă staţii de metrou, respectiv Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Lucrările de construcţie a acestei ma­gistrale de metrou sunt finanţate de la buget, precum şi din bani de la Banca Europeană de Investiţii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO