Companii

Producătorul de valize Samsonite a ajuns la 34 de magazine în România

Producătorul de valize Samsonite a ajuns la 34 de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.02.2016, 00:05 1466

Producătorul de valize şi genţi Samsonite, cu o istorie de peste 100 de ani, a ajuns la 34 de magazine în România, cele mai multe fiind situate în Capitală, conform calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul companiei.

Samsonite a început în urmă cu câţiva ani o expansiune puternică în România, ieşind din sfera mallurilor în spaţii stradale şi în oraşe mai mici, care nu sunt capitale de judeţ aşa cum este cazul municipiului Câmpina (jud. Prahova).

Cele mai multe magazine Samsonite se găsesc în Bucureşti, în număr de 11.  Dintre acestea, doar două sunt stradale, restul fiind în complexuri comerciale.  De asemenea, producătorul mai operează şi două magazine sub brandul FABI, în mallurile AFI Palace Cotroceni şi Băneasa.

Sub brandul Samsonite, compania deţine câte două unităţi în Timişoara, Iaşi şi Constanţa, potrivit aceleiaşi surse.

Magazinele din România ale Samsonite, brand înfiinţat de Jesse Shwayder în 1910 în SUA, sunt administrate de compania General Business System, deţinută de omul de afaceri Kemal Bakirici. Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF despre planurile de expansiune.

Anul trecut, General Business System a deschis împreună cu proprietarii Casa Magica Design, companie de design şi mobilier premium, magazinul de mobilă Casa Convenienza în cadrul West Park.

În 2014 (ultimele date disponibile), compania General Business System a avut o cifră de afaceri de 25 milioane de lei (5,6 mil.euro), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF pe baza datelor de pe mfinante.ro. Compania a raportat un profit net de 1,6 milioane de lei, de trei ori mai mare decât în anul precedent, şi a terminat anul cu un număr mediu de 105 salariaţi.

Piaţa valizelor şi  genţilor de călătorie a crescut în ultimii ani dat fiind apetitul tot mai mare al românilor pentru călătorii. Acest segment este estimat la câteva zeci de milioane de euro. Unul dintre concurenţii Samsonite pe acest segment este Lamonza, brand care este prezent şi în magazinele retailerului Carrefour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO