Companii

Recordul negativ al ultimilor opt ani. Pentru prima dată numărul firmelor „şterse” din economie îl depăşeşte pe cel al companiilor create

Recordul negativ al ultimilor opt ani. Pentru prima dată...

Autor: Dana Ciriperu

07.01.2017, 09:00 634
Două statistici publicate de Registrul Comerţului la finalul anului trecut arată că pentru prima dată în ultimii opt ani numărul firmelor nou înfiinţate este mai mic decât al celor radiate.
 
Astfel, în perioada ianuarie-noiembrie 2016 au fost puse pe picioare 100.137 de firme, dar au fost radiate peste 100.700 de companii. Situaţia este cu atât mai dramatică cu cât în economie mai sunt şi firme cu activitate suspendată sau firme dizolvate, şi ele în număr de 42.000 în primele unsprezece luni ale anului trecut.
 
Astfel, deşi numărul insolvenţelor scade, iar indicatorii macroeconomici plasează România în topul creşterilor la nivel european, viaţa companiilor locale arată un număr record de companii mici şi mijlocii care nu pot rezista în business. Deşi România are cel mai scăzut număr de firme per capita din Uniunea Europeană, iar politicile de susţinere a IMM-urilor s-au aflat în toate declaraţiile guvernelor de la Bucureşti, mediul de business nu primeşte suflu nou, iar jocurile sunt făcute de o mână de companii mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO