Retail&Agrobusiness

Taxa de raft practicată de hipermarketuri, eliminată de deputaţi

Taxa de raft practicată de hipermarketuri, eliminată de...

Autor: Gabriel Pecheanu

19.04.2016, 15:48 2135

''Hipermarketurile nu mai au voie să practice niciun fel de taxă, în afară de adaosul commercial. Punct!'', a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Comisiei de agricultură, Nini Săpunaru.

El a spus că eliminarea acestei taxe va aduce beneficii consumatorilor, în primul rând.

''Aceste taxe erau nişte taxe ascunse care îi făceau pe producătorii români să ţină preţul ridicat. Cred în eliminarea acestor taxe şi forţarea hipermarketurilor să trăiască din adaosul comercial, pentru că această practică taxă de listare, de taxă de management, de taxă de reclamă era apanajul doar al hipermarketurilor din România'', a mai spus Săpunaru.

Tot în şedinţa de marţi, Comisia pentru agricultură a decis ca supermarketurile să rămână deschise şi în weekenduri, dar vor avea obligaţia să comercializeze minimum 51% produse achiziţionate pe un ''lanţ scurt de aprovizionare'', adică regionale şi locale, printre care produse de panificaţie şi lactate, carne, legume, fructe, miere de albine şi ouă.

Camera Deputaţilor este for decizional în privinţa proiectului de Lege pentru completarea Legii nr.321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO