Companii

România a devenit o piaţă solidă care poate consuma mult din ceea ce produce

România a devenit o piaţă solidă care poate consuma...

Autor: Cristina Bellu

24.04.2018, 00:07 1014

România prezintă în continuare un avantaj competitiv în comparaţie cu alte ţări din Europa în ceea ce reprezintă mâna de lucru ieftină. În plus, dacă înainte România era privită ca o ţară în care exista doar potenţial de producţie, acum a devenit şi o piaţă solidă de desfacere, a declarat Claudiu Gavrilă, directorul general al companiei de inginerie şi servicii Bilfinger, prezent la emisiunea de business ZF Live.

„În urmă cu ceva timp România reprezenta pentru investitori un potenţial de producţie. Aceştia veneau şi produceau marfă pe care apoi o vindeau în afara ţării. Astăzi, România a devenit o piaţă solidă care poate consuma mult din ceea ce produce. Sunt mulţi investitori care vor să vină în piaţă.“

El consideră că investitorii iau în calcul mai multe criterii atunci când aleg să construiască o fabrică în România printre care accesibilitatea terenului atât din punctul de vedere al costului, cât şi din punctul de vedere al poziţionării, infrastructura, costul forţei de muncă.

Bilfinger România este parte a grupului olandez Tebodin, care începând cu anul 2012 a devenit parte a companiei internaţionale de inginerie şi servicii Bilfinger.

Compania este implicată în momentul de faţă în trei proiecte majore localizate în proximitatea Capitalei. „Suntem specializaţi în clădiri industriale, respectiv în proiectarea fabricilor şi a depozitelor“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO