Companii

România, în top zece european la producţia de îngheţată

România, în top zece european la producţia de...

Autor: Florentina Niţu

15.08.2018, 00:08 632

Producţia de îngheţată realizată de fabricile locale a ajuns în 2017 la cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani.

România a fost în 2017 al nouălea cel mai mare producător de îngheţată din Uniunea Europeană, cu un nivel al producţiei de 46,8 milioane de litri (echivalentul al 514 milioane de cornete de îngheţată, potrivit estimărilor ZF), arată datele Eurostat. După un avans de 3% al producţiei, România a devansat Cehia şi a reintrat în top zece, unde s-a mai aflat şi în perioada 2011-2012.

Germania, Italia şi Franţa sunt cei mai mari produ­cători de îngheţată din Uniunea Europeană conform datelor publicate pe Eurostat.

Creşterea producţiei României poate explica şi interesul în creştere al giganţilor internaţionali pentru piaţa locală de îngheţată, care în viitor ar putea deveni bază de export pentru pieţele din regiune. Astfel, gigantul Unilever, care mai are un brand local în portofoliu (Napoca), a preluat producătorul Betty Ice din Suceava de la antreprenorul Vasile Armenean, însă tranzacţia mai aşteaptă acordul Concurenţei pentru a fi finalizată.

Piaţa românească a îngheţatei este evaluată la 200 de milioane de euro anual, potrivit datelor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO