Companii

Şeful The Coca-Cola Company în regiune: România are de trei ani cea mai bună evoluţie între 26 de ţări din grup

Şeful The Coca-Cola Company în regiune: România are de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.01.2018, 00:07 1635

Nikos Koumettis, preşedinte al The Coca-Cola Company în regiunea Europei Centrale şi de Est, responsabil de 26 de ţări din zonă pentru gigantul din sectorul băuturilor răcoritoare, spune că încrederea consumatorilor a revenit în Europa, inclusiv în România, ţară care are pentru businessul pe care îl conduce cea mai bună evoluţie în ultimii trei ani. 

„Am urmărit în ultimii ani evoluţia României.Imediat după 2008 a fost o perioadă mai dificilă pentru Europa, criza economică afectând comportamentul de consum. Consumatorului i-a luat ceva timp să îşi dea seama ce se întâmplă, dar în ultimii trei ani România are cea mai bună performanţă între cele 26 de ţări din regiune. Şi mă bucură acest lucru“, a explicat Nikos Koumettis, care a fost prezent la Zürich (Elveţia) în cadrul evenimentului de lansare în Europa a brandului de ceai gata preparat (ready-to-drink) Fuzetea. 

Nikos Koumettis cunoaşte piaţa din România având în vedere că a locuit timp de cinci ani, în perioada 2003-2008,  în Bucureşti. El conducea la acea vreme operaţiunile The Coca-Cola Company din nouă ţări din estul Europei precum Bulgaria, România, Serbia sau Croaţia. Coca-Cola HBC România este cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor, având trei fabrici la Ploieşti, Vatra Dornei şi Timişoara, circa 1.500 de angajaţi şi afaceri de aproape jumătate de miliard de euro la nivelul anului 2016 (ultimele date disponibile). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO