Companii

Tarom a transportat 2,19 milioane de pasageri. Grad de încărcare 66%

Tarom a transportat 2,19 milioane de pasageri. Grad de încărcare 66%

Autor: Mirabela Tiron

15.02.2013, 00:04 362

Compania aeriană de stat Tarom a transportat 2,19 milioane de pasageri anul trecut, trafic similar cu cel din anul anterior, în timp ce gradul de încărcare al aeronavelor a crescut la 66%, au anunţat reprezentanţii companiei.

"Numărul pasagerilor s-a men­ţinut constant în pofida di­minuării cu 5% a capacităţii oferite pe toate cursele regulate ale companiei", au declarat reprezentanţii Tarom.

Pe cursele regulate au fost transportate 2,03 milioane de pasa­ge­ri, în timp ce restul călătorilor au optat pentru cursele charter şi în code-share.

"Datorită unor măsuri de optimizare a reţelei de rute şi modificării numărului de frecvenţe pe anumite destinaţii, gradul de încărcare a curselor Tarom a crescut la 66% în 2012 faţă de 61% în 2011."

Potrivit datelor din piaţă, gradul de ocupare mediu pentru atingerea pragului de rentabilitate este de circa 70%.

Anul trecut, la Tarom a fost implementat management privat, la conducerea companiei fiind desemnat belgianul Christian Edouard Heinzmann, în funcţia de director general, în timp ce din consiliul de administraţie al companiei mai fac parte Michael Moriaty (director general adjunct), precum şi Valentin Macec, Ovidiu Silaghi, Dumitru Prunariu, Lucian Isar, Ciprian Ladunca şi Marius Ghenea.

Tarom a adunat în perioada 2008-2011 pierderi de peste 180 mil. euro, la afaceri anuale de 220 de mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO