Companii

Tobias Matter, directorul Centrului R&D Bosch din Cluj: Oferim internship pentru studenţi, dar nu îi recrutăm full-time. Ei întâi trebuie să îşi termine studiile. Centrul de Inginerie Bosch are 1.700 de specialişti cu birouri în Cluj, Bucureşti şi Sibiu.

Tobias Matter, directorul Centrului R&D Bosch din Cluj:...

Autor: Bogdan Alecu

24.04.2024, 00:07 2046

Miza studenţilor este de a câştiga experienţă pe timp de vară, de a lucra în programe dedicate lor în internshipuri, însă aceştia trebuie să se concentreze pe studii şi pe licenţă, nu pe a veni zi de zi la un loc de muncă, consideră Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, care are în subordine 1.700 de specialişti cu birouri în Cluj, Bucureşti şi Sibiu.

„La Cluj avem parteneriate cu două universităţi şi trei programe de master pe care le derulăm. Avem patru cursuri universitare, ceea ce facem şi avem mult sprijin pentru licee. Ceea ce nu facem niciodată este să angajăm oameni cu un contract complet înainte de a absolvi, sau ca student. Acesta este un punct important pentru noi – trebuie să oferim acestui tânăr sau acestei tinere posibilitatea de a absolvi pentru a-şi încheia studiul. Dar oferim un program de vară pentru studenţi“, a spus Tobias Matter.

„Este un program de trei luni în care pot lucra aici în timpul verii în proiecte cu membrii echipei pentru a experimenta cumva care este atmosfera de lucru în industrie, într-o corporaţie.”

El a subliniat că Bosch primeşte pentru programul de lucru de vară circa 2.500 de solicitări din România, dintre care 200 de studenţi sunt selectaţi.

Centrul de Inginerie din Cluj are disponibile pentru studenţi trei programe de masterat şi patru cursuri universitare pe care Bosch le-a dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea „Babeş-Bolyai”, centrul din Cluj oferind anual peste 50 de burse pentru studenţi. Mai mult, peste 200 de tineri beneficiază anual de mentorat şi transfer de cunoştinţe din partea experţilor Bosch în diverse programe personalizate din cadrul Centrului de Inginerie din Cluj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO