Companii

Top 100 tineri manageri de top - zece ani: drumul spre holding antreprenorial

Dragoş Dinu, CEO al Ţiriac Holdings

Dragoş Dinu, CEO al Ţiriac Holdings

Autor: Ioana Mihai-Andrei

20.05.2015, 00:05 1482

Dragoş Dinu, numit CEO al Ţiriac Hold­ings în toamna anului trecut, este responsabil de activitatea a peste 15 firme din domenii variate, de la auto şi imobiliar până la servicii financiare, property management sau energie.

În urmă cu zece ani, la 39 de ani, era CEO al A&D Phar­ma, fiind unul din pariurile câşti­gătoare ale Business Magazin încă din 2005, an în care apărea în prima ediţie a catalogului „100 de ma­nageri de top“. „Este interesant să schimbi industriile şi să foloseşti modele specifice uneia în cea în care tocmai ai intrat; diferenţele sunt doar aparente, substanţa este aceeaşi. Când ai businessuri care sunt la interfaţa cu clientul, totul se aseamănă“, spunea pentru Business Magazin Dragoş Dinu, numit CEO al Ţiriac Holdings, cu afaceri anuale cumulate de circa 500 de milioane de euro. Aflat în prima generaţie prezentată de Business Magazin în catalogul 100 de tineri manageri de top, pe parcursul carierei sale Dragoş Dinu a deţinut, după plecarea de la A&D Pharma, unde a lucrat în perioada 1994 – 2008, ultimii şase ani în poziţia de CEO, şi funcţia de conducere a retailerului din electro-IT Domo.

Despre experienţa din prezent, la conducerea Ţiriac Hold­ings, cu afaceri cumulate de peste 500 de milioane de euro, conform celor mai recente informaţii, Dinu spunea anterior că „doar ocaziile de cumpărare sunt diferite Clienţii sunt aceiaşi. Uneori sunt doar ocazii de prospectare, nu de cumpărare şi «jocul» este să-ţi aduci clientul de la intenţia de prospectare la cea de cumpărare“.

Dinu este inginer mecanic, absolvent al Facul­tăţii de Maşini şi Utilaje, un domeniu către care spune că nu avea vreo înclinaţie specială. A terminat în 1991 facultatea şi primele experienţe ca angajat au fost în cadrul unei entităţi de stat, unde a lucrat vreme de 12 luni, iar apoi a profesat în mai multe domenii.

A schimbat mai multe locuri de muncă, de aceea, ulterior când a recrutat oameni nu s-a uitat în CV la perioada 23-30 de ani, „când ai voie să faci oricât de multe căutări vrei; dar la un moment dat trebuie să ajungi la o concluzie“, spune Dinu, care a ajuns în funcţia de CEO la 34 de ani, la A&D Pharma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO