Companii

Un producător de mezeluri din Alba merge spre 20 mil. euro

Un producător de mezeluri din Alba merge spre 20 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron

21.04.2017, 00:07 1245
Producătorul Agra’s din judeţul Alba, ce vinde 100 de sortimente de me­ze­luri (crud uscate, şunci, cârnaţi, altele), ţin­teşte afaceri de 20 mil. euro în acest an, în creştere faţă de nivelul de 17 mil. euro înregistrat anul trecut.

Compania vinde produsele sub bran­­durile „Mezeluri Domneşti“, „Meze­luri Avantaj“ sau „Mezeluri Wardein“.

„Evoluţia consumului este încu­raja­toa­re, am vândut bine în primul tri­mes­tru. (...). Marja de profit la care lucrăm este de 4-5%. Ca şi brand suntem cunos­cuţi în Transilvania mai mult, dar şi în stră­i­nătate, la Roma, Valencia, unde sunt căutate produsele noastre“, a spus Dan Sărmăşan, preşedintele consiliului de administraţie al companiei. El con­tro­lează 50% din acţiunile Agra’s, iar Sanda Stîncel, directorul general, deţine 50%.

Sărmăşan, de profesie jurist, a pus bazele afacerii în 2000, când a achizi­ţio­nat o unitate de producţie de la socie­ta­tea Agra’s Alba. Ulterior, el a demarat construcţia unei fabrici de mezeluri în care a investit 4 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO