Companii

Un producător maramureşean face 126 mil. lei sărind marile reţele de supermarketuri

Un producător maramureşean face 126 mil. lei sărind...

Autor: Roana Rotaru

27.05.2016, 00:07 12823

Producătorul de carne Ferma Zootehnică din Baia Mare, judeţul Maramureş, controlat de familia Rodica şi Florin Lazăr, a înregistrat o cifră de afaceri de 126 mil. lei (28 mil. euro) în 2015, din producţia şi comercializarea de preparate din carne de vită, porc şi oaie, produse în sistem integrat. Deşi vânzările companiei au crescut din punct de vedere cantitativ cu 15-20% anul trecut, cifra de afaceri a rămas cam la acelaşi nivel ca în 2014.

Compania nu este prezentă cu produsele sale în niciun hipermarket, pe motiv că acestea ar impune condiţii restric­tive, şi nici un are în plan în viitorul apropiat pătrunderea în reţele de comerţ modern. 

„Supermarketurile îţi cer preţuri, îţi cer discount-uri, tot felul de plocoane, între 10 şi 20%, lucruri  pe care eu nu mi le per­mit. Îţi impun condiţii şi pe calitate şi pe preţ. În mo­men­tul în care îţi impun condiţii pe preţ, dacă produsul costă 7 lei, tu nu poţi să faci produsul cu 5 lei, decât dacă îi denigrezi cali­tatea, denigrându-i calitatea, strici brandul. Or, consu­ma­torul dacă cumpără un produs trebuie să-l şi consume, nu? Aşa ar fi normal“, spune Florin Lazăr directorul general al companiei. Ferma Zootehnică deţine 700 de hectare de teren, 2.000 de vaci, 7.000 de porci şi 1.000 de oi, un abator, dar şi o reţea de 22 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO