Companii

Valer Blidar negociază livrarea a 100 de vagoane din Arad în Brazilia

Valer Blidar

Valer Blidar

Autor: Mirabela Tiron

16.09.2016, 00:07 2287

Industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 96 de milioane de lei (22 mil. euro), este în discuţii avansate pentru încă un contract în Brazilia, piaţă pe care a intrat încă din 2012, în urma unei licitaţii organizate de Vale, dar a reluat şi negocierile cu operatorul feroviar din Iran, ţară în care a oprit vânzările încă din 2011.

„În Brazilia discutăm cu un operator pentru circa 100 de vagoane, iar în Iran am reluat, după ridicarea embargoului, legătura cu operatorul feroviar de stat, cu care discutasem pentru 200 de vagoane. Şi în Africa suntem în discuţii cu un client“, a declarat pentru ZF omul de afaceri. Blidar este unul dintre puţinii români care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive a României din anii ’70 - ’80.

Blidar a semnat unul din cele mai mari contracte în străinătate în 2012, un contract de 100 de milioane de euro, în urma unei licitaţii organizate în Brazilia de una dintre cele mai mari companii din lume, Vale. Compania lui Blidar a livrat aproape 100 de vagoane de călători. Acest contract a fost semnat la un an după ce au căzut pieţele din Libia, Egipt şi Iran, unde omul de afaceri avea contracte cu operatorii feroviari şi unde a sistat livrarea de componente de vagoane pentru că nu mai avea cine să le plătească.

Pe segmentul de tramvaie şi troleibuze omul de afaceri caută contracte pe piaţa locală. Blidar a câştigat la Cluj licitaţia pentru 20 de troleibuze electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO