Companii

IT-iştii, bancherii, managerii şi inginerii: Care sunt cele mai bine plătite job-uri din România, unde angajaţii pot obţine între 15.000 şi 31.000 de lei

IT-iştii, bancherii, managerii şi inginerii: Care sunt...

Autor: Roxana Mihalcea

14.08.2018, 00:08 3139

Comparatorul de salarii Paylab.ro, lansat în urmă cu două săptămâni de către eJobs, a înregistrat 26.000 de utilizatori dintre care peste 75% au studii superioare, iar 80% provin din mediul urban, a spus Bogdan Badea, CEO al eJobs, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Ne aşteptam ca proaspeţii absolvenţi să acceseze platforma, pentru a afla cât ar trebui să ceară. Dar nu a fost aşa. Primul grup ţintă, angajaţii, sunt cei care vor să afle cât câştigă versus medie şi cât ar putea să câştige“.

Cele mai multe salarii au fost publicate în domeniul IT. Salariul net cel mai ridicat este înregistrat pentru poziţia de Software Development Manager şi ajunge la valoarea 31.000 de lei lunar (6.800 de euro).

„Alte industrii unde s-au introdus foarte multe salarii a fost industria financiar-bancară, care a fost pe locul doi. Cel mai mare salariu din acest domeniu a fost de aproximativ 28.000 de lei pentru o poziţie de management bancar“.

Pe locul trei să află retailul, unde salariul cel mai mare introdus în platformă este sub 20.000 de lei pentru poziţia de manager de expansiune. Următoarea categorie este cea a industriei auto unde salariile sunt până în 15.000 de lei.

În comparatorul de salarii Paylab.ro se introduc date legate de salariul net actual, poziţia ocupată, nivelul de experienţă şi de studii, dar şi judeţul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO