Constructii & Imobiliare

Acţionarii mallului Băneasa investesc 1,7 mld. euro în extinderea platformei comerciale, în birouri şi rezidenţial

Acţionarii mallului Băneasa investesc 1,7 mld. euro în...

Autor: Cristina Bellu

05.10.2017, 13:33 703

Băneasa Developments, compania care operează centrul comercial Băneasa Shopping City, din nordul Capitalei, are în plan investiţii de 1,7 miliarde de euro în extinderea platformei comerciale, în birouri şi rezidenţial, până în 2026.

Astfel, planurile de dezvoltare pe termen lung ale societăţii prevăd investiţii de 323 milioane de euro în extinderea platformei comerciale, cu circa 127.000 de metri pătraţi faţă de suprafaţă de peste 80.000 metri pătraţi pe care centrul comercial o deţine în prezent, 302 mil. euro pentru dezvoltarea unor spaţii de birouri şi cca. 1,08 mld. euro pentru proiecte rezidenţiale.

Planurile de dezvoltare pe termen lung ale companiei reprezintă un catalizator pentru investiţii suplimentare de tip greenfield în zonă, rezultând în peste 1,4 milioane de metri pătraţi de suprafaţă utilizabilă, cu o pondere de cca. 76% a proiectului rezidenţial, dând astfel naştere unuia dintre cele mai mari proiecte de tip mixed-use din Europa Centrală şi de Est.

În prezent, dezvoltările de tip mixed-use din Băneasa oferă circa 170.000 de metri pătraţi de suprafeţe utilizabile, cu o pondere de 44% a componentei rezidenţiale.

“Cumulat, proiectul existent şi investiţia de tip greenfield, compusă din zone comerciale, rezidenţial şi birouri, poate produce un impact economic total estimat la circa 6 miliarde de euro în perioada 2017 – 2026”, potrivit unui studiu realizat de KPMG pentru Băneasa Developments.

Acelaşi studiu evidenţiază faptul că platforma Băneasa poate genera în următorii zece ani peste 1,9 miliarde de euro în salarii, susţinând peste 30.000 locuri de muncă în 2026.

Băneasa Developments operează în prezent cel mai mare centru comercial din Bucureşti, pe o suprafaţă de peste 80.000 metri pătraţi şi cu 364 de magazine.  În ultimii zece ani, compania a investit circa 165 milioane de euro în dezvoltarea zonelor comerciale, care au stat la baza dezvoltărilor ce au urmat în zonele înconjurătoare din nordul Bucureştiului.

Anul trecut, veniturile Băneasa Developments au depăşit 49 de milioane de euro, profitul net situându-se la circa 16 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO