Eveniment

Bugetul de 2 mld. euro al Primăriei Generale a Bucureştiului a fost aprobat de consiliul local, dar puţini bani merg spre investiţii

Bugetul de 2 mld. euro al Primăriei Generale a...

Autor: Răzvan Botea

25.03.2024, 00:07 1673

Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti a aprobat bugetul Capitalei la a patra încercare, dar majoritatea banilor se duc pe consumul şi funcţionarea administraţiei, iar pentru investiţii ar rămâne 2 mld. lei.

În realitate însă, în fiecare buget de început de an din ultimii ani, fie că în fotoliul de primar au fost Gabriela Firea sau Nicuşor Dan, bugetul a fost supradimensionat, ca, la final, cheltuielile să nu poată fi acoperite de venituri. Cheltuielile de funcţionare ale Capitalei nu pot fi tăiate (salarii, asistenţă socială, bunuri şi servicii), iar cele care suferă sunt investiţiile.

Au aprobat bugetul la a patra încercare, dar majoritatea banilor se duc pe consum şi nu mai rămâne aproape nimic pentru investiţii, într-un oraş care este sufocat de un transport care nu funcţionează, de şcoli care nu există etc. etc.

Astfel, investiţiile intră în plan secund, într-un oraş sufocat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO