Eveniment

Cel puţin 19 morţi şi 8.000 de zboruri anulate, în Statele Unite, din cauza viscolului

Cel puţin 19 morţi şi 8.000 de zboruri anulate, în...

Autor: Mihai Draghici

23.01.2016, 14:29 20199

UPDATE: Cel puţin 19 oameni şi-au pierdut viaţa, iar semnalele de alarmă cresc. 80 de milioane de oameni sunt afectaţi de ger şi viscol. 

În oraşul New York, stratul de zăpadă atinge 68 de centimetri, fiind un record după anul 1869.

La periferia oraşului Washington, nivelul zăpezii este de 89 de centimetri, potrivit Institutului Meteorologic american.

Treisprezece persoane au murit în accidente rutiere facilitate de vremea nefavorabilă în statele Arkansas, Carolina de Nord, Kentucky, Ohio, Tennessee şi Virginia. O persoană a decedat în Maryland, iar trei în oraşul New York, în timp ce înlăturau zăpada. Alte două persoane au murit de hipotermie în statul Virginia.

Circa 10.000 de curse aeriene au fost anulate vineri, sâmbătă şi duminică dimineaţă pe Coasta de Est a Statelor Unite din cauza Furtunii Jonas, care a degajat rafale de vânt de până la 70 de km/h.

Circulaţia metrourilor în oraşul New York a fost perturbată de viscol.

Starea de urgenţă a fost decretată în statele americane Georgia, Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Kentucky, Carolina de Nord, New Jersey, New York, Virginia şi Virginia de Vest, iar zeci mii de locuinţe au rămas fără electricitate.

 
 

Cel puţin zece persoane au murit şi peste 8.000 de curse aeriene au fost anulate, în Statele Unite, din cauza Furtunii Jonas, care a generat condiţii de viscol extrem pe Coasta de Est a SUA.

 

 

Starea de urgenţă a fost decretată în statele americane Georgia, Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Kentucky, Carolina de Nord, New Jersey, New York, Virginia şi Virginia de Vest, iar mii de locuinţe au rămas fără electricitate.

Potrivit meteorologilor, ninsorile abundente afectează 85 de milioane de locuitori din centrul, sud-estul şi nord-estul Statelor Unite.

Cel puţin zece persoane au murit în incidente cauzate de vremea nefavorabilă în statele Virginia, Carolina de Nord, Tennessee şi Kentucky.

Peste 8.000 de curse aeriene au fost anulate din cauza ninsorilor şi rafalelor puternice de vânt.

Din cauza viscolului, mii de persoane, inclusiv copii, au rămas blocate opt ore în maşini pe o autostradă din statul Kentucky.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO