ZF Transilvania

Primăria Cluj-Napoca cumpără 60 de autobuze Mercedes, investiţie de 13,5 mil. euro

Primăria Cluj-Napoca cumpără 60 de autobuze Mercedes,...

Autor: Laurentiu Cotu

10.05.2018, 16:50 927

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că va achiziţiona încă 60 de autobuze Mercedes pentru transportul în comun care vor completa actuala flotă a Companiei de Transport Public (CTP), investiţia totală fiind de 62,8 mil. lei (13,5 mil. euro), plus TVA. Recent, au fost puse în circulaţie 15 noi troleibuze articulate, iar în decursul lunii mai vor fi introduse în circuit 11 autobuze electrice. Perioada de garanţie pentru ansamblu vehicul este de 5 ani sau 350.000 de km.

Capacitate totală de transport a unui autobuz este de 104 călători, din care 26 locuri pe scaune şi 78 locuri în picioare, puterea motorului diesel este de 220 kW (299 CP ), cu normă de poluare EURO VI, iar lungimea autobuzului este de 12 metri. Autobuzele sunt dotate cu rampă pentru fotoliile rulante ale persoanelor cu dizabilităţi, trei uşi duble, cu sistem antistrivire a călătorilor; afişaje de traseu exterioare cu LED-uri, cu monitor tip LCD extrawide pentru vizualizarea întregului traseu, a tuturor staţiilor şi a poziţiei curente a autobuzului pe traseu, sistem de supraveghere video în interior şi exterior, sistem de numărare a călătorilor transportaţi.

Primăria din Cluj-Napoca este prima din România care a achiziţionat autobuze electrice. Municipiul Cluj-Napoca a plătit 5,5 mil. euro pe 11 autobuze electrice marca Solaris, care vor fi puse în circulaţie începând din acestă lună.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO