Eveniment

Complexul Energetic Oltenia va repartiza 25 de milioane de lei pentru armonizări salariale. Compania are peste 13.000 de salariaţi

Complexul Energetic Oltenia va repartiza 25 de milioane...

Autor: Loredana Ficiu

21.03.2018, 18:11 204

Potrivit managerului CEO, Sorin Boza, negocierile între administraţie şi sindicalişti s-au încheiat miercuri, când a fost semnat noul contract colectiv de muncă.

Reprezentanţii companiei cu peste 13.000 de salariaţi au anunţat creşterea salariilor şi a primelor.

Noul contract colectiv de muncă prevede ca pentru fiecare salariat să se adauge 350 de lei la fiecare primă anuală.

"În data de 21 martie 2018, administraţia CE Oltenia şi federaţiile naţionale reprezentative la nivel de sector de activitate semnează noul Contract Colectiv de Muncă, în urma finalizării negocierilor purtate. Rezultatele dialogului dintre adminstraţie şi sindicate s-au concretizat într-o serie de beneficii financiare acordate salariaţilor pentru prima data de la înfiinţarea CE Oltenia: indexarea grilei de salarizare cu 19,9 %; acordarea sporului de fidelitate pentru încă peste 1.200 de salariaţi care nu beneficiau de acest spor anterior negocierilor; cele trei prime anuale acordate pentru sărbătorirea Paştelui, Crăciunului şi zilei meseriei au fost majorate la valoarea de 1.100 lei, reprezentând un adaos cumulat în sumă de 350 lei pentru fiecare salariat; majorarea cotei de combustibil alocat cu 100 lei pentru fiecare salariat", se arată într-un comunicat de presă al CEO.

Conducerea CEO susţine că vor fi alocaţi 25 milioane lei pentru armonizări salariale.

"Este de menţionat că, anterior negocierilor, au beneficiat de armonizări salariale peste 75% din numărul total de angajaţi, reprezentând un efort financiar din partea companiei de circa 25 de milioane de lei, iar ca urmare a procesului de negociere vor fi repartizaţi încă 25 de milioane de lei pentru armonizări salariale", se mai arată în comunicat.

Miercuri dimineaţa, peste 200 de angajaţi ai Carierei Lupoaia, din Motru, au refuzat să mai intre la serviciu, solicitând creşteri salariale. Oamenii nu au renunţat la protest nici după ce a fost anunţată semnarea noului CCM.

"Inclusiv salariaţii care participă la protestul de la Cariera Lupoaia au beneficiat de acordarea unui spor de fidelitate în cuantum de 10% din salariul de bază, precum şi de majorări salariale în medie de 350 lei pentru fiecare salariat. În aceste condiţii şi ţinând cont de faptul că sindicatele care îi reprezintă fac parte din federaţiile participante la negocierile purtate pe parcursul ultimelor şase săptămâni, considerăm că nu se justifică nemulţumirile manifestate de unii dintre salariaţi in ziua semnării CCM", adaugă reprezentanţii CEO.

31 martie era ultima zi în care putea fi semnat contractul. Compania se ocupă de producerea energiei electrice şi termice pe bază de lignit, precum şi de extracţia şi prepararea lignitului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO