Eveniment

Hugh Wilson, regizorul primului film din seria "Academia de poliţie", a murit

Hugh Wilson, regizorul primului film din seria "Academia...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

17.01.2018, 17:13 112

Hugh Wilson, care a fost şi creatorul show-ului TV difuzat de CBS "WKRP in Cincinnati", a murit pe 14 ianuarie, în locuinţa sa din Charlottesville (SUA).

Wilson a lucrat ca scenarist pentru "Bob Newhart Show" şi "The Tony Randall Show" şi a câştigat un premiu Emmy pentru cel mai bun scenariu de comedie în 1988, pentru "Frank’s Place".

A mai primit nominalizări la premiile Emmy pentru munca sa la producţiile TV "The Famous Teddy Z" şi "WKRP in Cincinnati".

De asemenea, a primit două Humanitas Prize, pentru promovarea demnităţii umane în munca sa de televiziune.

Comedia din 1984 "Police Academy", cu Steve Guttenberg, a devenit un hit şi a generat alte şase filme.

A mai regizat filme precum "First Wives Club", cu Goldie Hawn şi Bette Midler, "Blast from the Past" şi "Guarding Tess", cu Shirley MacLaine şi Nicolas Cage. De asemenea, a regizat comedia romantică "Dudley Do-Right", cu Brendan Fraser şi Sarah Jessica Parker. Cel mai recent film regizat de Wilson a fost lansat în 2004 - "Mickey", cu Harry Connick Jr.

Născut în Miami, Hugh Wilson a absolvit cursurile de jurnalism ale Universităţii din Florida în 1965. Regizorul preda cursuri de televiziune la Universitatea din Virginia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO