Eveniment

Informaticianul Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor, propunerea PSD pentru premier. Dragnea: ”Din păcate, nu cred că vom mai avea un guvern până la finalul anului”

Informaticianul Sorin Grindeanu, fost ministru al...

Autor: Ştefan Stan

28.12.2016, 17:55 13680

Avem o forţă foarte puternică, care este reprezentată de majoritatea în parlament. Puterea legitimă acolo trebuie să fie, nu în altă parte. Acolo este puterea dată de popor. Nu suntem iresponsabili să folosim această forţă politică în a face rău şi a tulbura această ţară.

Putem începe suspendarea chiar de mâine. Am discutat despre ce avem de făcut, varianta să purcedem la suspendare sau varianta să mergem pe aceeaşi propunere, Sevil Shhaideh, sau varianta să mergem pe alte două propuneri.

Varianta cu doamna Sevil Shhaideh, eu asta am avut în minte până azi-noapte, când am avut o discuţie cu doamna Sevil Shhaideh, care mi-a spus, şi sper să găsească puterea ca astăzi sau mâine să meargă la un post de televiziune şi să spună aceste lucruri. Începând după anunţul preşedintelui, a început să primească foarte multe mesaje de ameninţare cu moartea, ea, soţul şi copiii. Le e frică să iasă din casă. Este un om care a muncit foarte mult pentru această ţară, un bun român, crescut aici. Mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război pe care nu îl poate duce. Tot ce a apărut în presă sunt numai invenţii, dar faptul că demnitatea unui om a fost călcată în picioare în acest mod şi siguranţa unei familii este pusă într-un mare pericol, nu poate rămâne aşa. Mai devreme sau mai târziu, cei care au declanşat şi au întreţinut această campanie trebuie să dea socoteală. În aceste condiţii, nu mai putem menţine propunerea iniţială.

Românii şi România ar fi putut să vadă ce prestaţie are acest om, pe care a avut-o la ministerul Dezvoltării.

A trebuit să decidem dacă să facem sau nu altă propunere. A apărut propunerea din partea colegilor mei, ca a doua propunere să fiu eu. Eu am spus în campanie că nu vreau să obţin o funcţie forţând o lege care este şi neconstituţională şi nedreaptă. Atunci a trebuit să găsim o soluţie cu un coleg care este loial, în primul rând programului de guvernare şi partidului, care are capacitatea să înţeleagă că acel program de guvernare este îndreptat către români şi către România, care nu merge la Palatul Victoria să creeze un pol de putere.

Am discutat de asemenea dacă noi sau ce alegere să facem între dorinţa firească generată de frustrarea că am câştigat aceste alegeri şi avem de două săptămâni de când nu avem guvern.

Noi alegem în continuare obiectivele noastre: bunăstarea pentru români, mai mulţi bani în buzunare, libertatea de a vorbi, dreptul de a avea un sistem de sănătate bun, un sistem de educaţie bun, dreptul de a se putea hrăni cu produsele din pământul nostru, nu cu produse contrafăcute de proastă calitate din import, dreptul la autostrăzi.

Am ales să nu aruncăm ţara într-o criză politică. Am adoptat a doua oară legea prin care să se cele peste 100 de taxe.

Am propus colegilor mei după ce înainte m-am consultat cu Tăriceanu, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu. 

Cine este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Este membru PDSR din noiembrie 1996, a deţinut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş, până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială, lider al PSD Timişoara, iar duminică a fost desemnat preşedinte interimar al PSD Timiş.

În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara.

Grindeanu deţine împreună cu soţia un teren intravilan de 500 de metri pătraţi la Giroc, în judeţul Timiş, achiziţionat în 2005 şi unul de 270 de metri pătraţi în Timişoara, achiziţionat în 2011. De asemenea mai deţine o casă de 200 de metri pătraţi în Giroc, construită în 2007, şi un apartament de 41 de metri pătraţi moştenit în 2009.

În declaraţia de avere mai are trecut un "motociclu ATW" Linhai, fabricat în 2009. El are un credit de peste 47.000 de euro la ING Bank contractat în 2007 şi scadent în 2035. De asemenea, Sorin Grindeanu are o datorie de 15.000 de euro la Lucian Taropa (lider PP-DD Timişoara), care ar urma să fie retituită până în 2016.

Este co-autor la 35 de iniţiative legislative privind insolvenţa, codul fiscal, dialogul social, Codul Muncii, funcţionarea asociaţiilor de proprietari, insolvenţa persoanelor fizice, legea energiei şi a gazelor, contractele de credit pentru consumatori. el este şi unul dintre susţinătorii propunerii referitoare la castrarea chimică a persoanelor acuzate de pedofilie.

El face parte din Comisia de apărare a Camerei şi din cea pentru tehnologia informaţiei.

Sorin Grindeanu a avut patru interpelări vizând siguranţa zborurilor Carpatair, situaţia Clinicii de ginecologie din Timişoara, situaţia cinematografului "Studio" din Timişoara şi una privind partida de rugby între RCM Timişoara şi Farul Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO